Zo huurt het (niet)! 

Inleiding

Wij zijn Carmen GilissenCelina GielkensEmma van GemertGhazal Mussa en Sophie Franssen. Voor ons afstuderen hebben wij tijdens de module ‘de finale’ van de studie HBO-Rechten aan Hogeschool Zuyd een website genaamd ‘Zo huurt het (niet)’ gemaakt. ‘Zo huurt het (niet)’ is een platform voor studenten door studenten. Zijn er in jouw studentenhuis ook zoveel gebreken? ‘Zo huurt het (niet)’ kan je hierbij helpen! 

Ons product

Het is ons opgevallen dat studenten in onze omgeving vaak niet helemaal op de hoogte zijn van hun rechten en plichten als huurder en daarmee (onoplosbare) problemen krijgen met hun huurbaas. 

Daarom hebben wij een survey gemaakt zodat wij een beter beeld zouden krijgen van de problemen die zich voordoen bij het huren door studenten. Deze survey is dan ook door studenten in ons sociale netwerk ingevuld. Op deze manier hebben wij een goed beeld gekregen van de problemen waarmee studenten te maken hebben. 

Onze website is gericht op studenten die vragen hebben over hun huursituatie. Stel, je verhuurder komt zijn verplichtingen niet na, je hebt last van ongedierte of overlast door je medebewoners etc., dan kun je op onze website lezen wat jouw rechten en plichten zijn en wat jij mogelijk hiertegen kunt doen.

Wij helpen jou om problemen zoveel mogelijk te voorkomen of oplossen door tijdig op de hoogte te zijn van de belangrijke informatie rondom jouw huursituatie. Via het huisje op de website klik je op de ruimte waar de problemen zich bevinden, per ruimte kun je zien of jij of je huurbaas verantwoordelijk is om deze gebreken op te lossen. 

Verder vind je handige tips die je kunt gebruiken om je huurbaas aan het werk te zetten en jouw woonsituatie optimaal te maken! Schroom niet om op de link te klikken en een kijkje te nemen op ‘Zo huurt het (niet)’ om jouw huurbaas de baas te blijven. Vergeet zeker niet om ons te volgen op onze instagrampagina: ‘Zohuurthetniet’ te volgen! 


LET OP: Dit product is door studenten gemaakt in het kader van hun opleiding. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.