Wegwijs in ontslag

Wij, Jaimy Engelmann, Anique Lenoire, Mark Martines en Lieke Zeegers, hebben een tool ontwikkeld om werknemers die met ontslag te maken hebben of krijgen, te helpen. Dit doen wij door middel van een makkelijk en vrij toegankelijk stappenplan, waarin werknemers alle stappen in de voor hun van toepassing zijnde ontslagsituatie op één plek zijn gebundeld. Klik hier voor meer informatie over ons product. 

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken, géén hand schudden bij binnenkomst, een mondkapje dragen bij het doen van de wekelijkse boodschappen en het houden van anderhalve meter afstand. Het dagelijkse leven wordt hard geraakt door het coronavirus. Als gevolg daarvan komen veel bedrijven in economisch zwaar weer terecht. Een crisis is onvermijdelijk.  

Veel werknemers zullen hierdoor hun baan verliezen. Werkgevers houden minder geld over om werknemers in dienst te houden. Dit resulteert in het ontslag van werknemers. Het komt helaas nog vaak voor dat werknemers niet weten wat hun rechten zijn. Niet alleen tijdens de coronacrisis, dit probleem speelt al véél langer. Werkgevers spelen in op de onwetendheid van werknemers. Een simpele beëindigingsovereenkomst waardoor de werknemers menen hun recht op een WW-uitkering veilig te stellen, niet wetende dat het recht op een transitievergoeding daardoor wordt uitgesloten. Hier hebben wij iets op bedacht.  

De naam van onze website zegt het eigenlijk al. Een wegwijzer in ontslag. Voor werknemers die met ontslag te maken krijgen is veel informatie op verschillende plekken te vinden. Onze website ‘Wegwijs in ontslag’ vormt voor werknemers de basis voor de kennis die zij nodig hebben, indien zij te maken hebben of nog krijgen met ontslag. Met een paar klikken op het voor hen van toepassing zijnde antwoord in ons stappenplan komen werknemers snel te weten waar zij wel en geen recht op hebben.