Wat zegt de rechter?

Aanleiding

Na wat nadenken en rondkijken zijn wij – Jasmijn Keulers, Gianluca Beatrice, Sanne Lutter, Laura Vaessen en Bram Laschet – tot de conclusie gekomen dat mensen zonder juridische kennis het vaak niet eens zijn met wat de rechter beslist in bepaalde gevallen. In zaken die in het nieuws komen (denk o.a. de zaak van Anne Faber) heeft men een sterke mening over de uitspraak van de rechter. Wij hebben het publiek in Sittard gevraagd naar hun mening. Een van onze informatiedragers is een opinievideo (die te zien is via onze website (zie hierna).

Onze visie

In het kader van ons afstuderen maken wij juridische zaken inzichtelijker voor de Nederlandse burger. Wij vinden dat het recht laagdrempelig en toegankelijk moet zijn. Met verschillende tools op onze website willen we bewustwording bij burgers creƫren. Wij hopen hiermee het vertrouwen in de rechtspraak te versterken. Daarnaast kan dit bijdragen aan de dejuridisering van de samenleving.

V.l.n.r. Bram, Jasmijn, Laura, Gianluca en Sanne.

Meer bewustwording en begrip zal namelijk (ook) leiden tot meer werkgelegenheid voor de jurist van nu. Juristen kunnen er dan ook baat bij hebben als het recht laagdrempelig en toegankelijk is en burgers veel vertrouwen in de rechtspraak hebben. Dit zou meer werk voor juristen kunnen opleveren. Burgers zouden dan eerder geneigd kunnen zijn om hun juridische problemen aan te pakken, doordat zij vertrouwen hebben in ons advies en in het inzetten van hun rechtsmiddelen.

Wat zegt de rechter? by Sanne lutter

De gegevensdrager

Benieuwd naar hoe wij onze visie hebben en trachten te realiseren?

Check onze website waarop je het wat zegt de rechter spel kunt spelen en uitleg over bepaalde uitspraken van de rechter terug kunt vinden in blogs en in de database.