Toezicht op uw camera

In de afgelopen jaren zijn persoonlijke beveiligingscamera’s razend populair geworden, denk daarbij aan een videodeurbel. De persoonlijke beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat we zelf beter toezicht kunnen houden op onze bezittingen. Om gebruik te maken van een beveiligingscamera, moet u rekening houden met een aantal rechten en plichten, maar voordat we hier meer over vertellen zullen wij ons eerst voorstellen. 

Wij zijn Anna Konings, Benaissa Oualkadi, Jessica Tummers, Kimberley Folkeringa , Mylissa Dohmen en Zhiying Royen. Wij zijn HBO-rechten studenten aan de Zuyd Hogeschool die momenteel in de afrondingsfase zitten van hun opleiding.  Wij hebben voor onze opleiding in het kader van preventive law een product ontwikkeld om daarmee onze opgedane kennis van de afgelopen jaren optimaal te gebruiken.

Wij hebben dan ook een website gemaakt waarin wij u, de gebruiker van een persoonlijke beveiligingscamera, op een laagdrempelige en toegankelijke manier informeren over het juiste gebruik van een beveiligingscamera. Op onze website staan de regels in kaart gebracht waar u rekening mee moet houden bij de plaatsing van uw beveiligingscamera, het bewaren en verspreiden van camerabeelden en de gevolgen van het niet houden aan deze regels. In de videopitch hieronder lichten wij ons product verder toe.

Met ons product willen wij ervoor zorgen dat u in staat bent om uw eigen bezittingen te beschermen, zonder dat u de privacy van andere schendt. Onze website is dan ook bedoeld voor zowel gebruikers van een camera als mensen die in de toekomst een beveiligingscamera willen kopen.

Door u volledig te informeren kunnen misverstanden en vervelende conflicten worden voorkomen. Voorbijgangers of uw buren kunnen zich namelijk zeer oncomfortabel voelen als uw beveiligingscamera op de verkeerde manier ophangt of u zich niet houdt aan de andere regels.  Voor meer informatie, ga dan naar onze website en neem ook een kijkje op onze Instagram pagina.