Thuis bij Bo

Wij vinden dat er onvoldoende begrijpbare informatie is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud, waarvan de ouders gescheiden zijn. Vaak is de bestaande informatie alleen gericht op oudere kinderen. Dit zie je terug in het taalgebruik en de rechten van de kinderen die omschreven worden.

Om dit probleem op te lossen, hebben wij een kaartspel en een kindvriendelijke website ontwikkeld. Op die manier worden jongere kinderen op een speelse wijze geïnformeerd hoe zij kunnen omgaan met de scheiding van hun ouders.

Wij hebben een maatje bedacht bij wie deze kinderen terecht kunnen met al hun vragen. Vragen rondom de scheiding van hun ouders. Dit maatje heet Bo. Bo zie je terug in het spel, als ook op onze website.

Daarnaast delen wij de ervaringen van andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Wij willen ervoor zorgen dat kinderen na afloop van het spel, het lezen van de informatie en ervaringen, de periode van de scheiding minder verdrietig doorkomen. Verder kunnen de kinderen op onze website, filmpjes bekijken, die betrekking hebben op gescheiden ouders. Door te klikken op een van de links, krijgen ze toegang tot een lijst met filmpjes gericht op specifieke onderwerpen. 


LET OP: Dit product is door studenten gemaakt in het kader van hun opleiding. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.