Rainbow Rights


Wij, Daniëlle Jacobs, Isabelle Straten, Kiki Maes, Laetitia van Gennip, Mex Ackermans en Xenna Biesmans, zijn een team van juristen. Voor het laatste blok ‘Preventive law: De Finale’ van onze opleiding HBO-Rechten aan Zuyd Hogeschool, hebben wij deze website met blogs en weetjes gemaakt en een Twitter-pagina aangemaakt.

Bij TeamRainbowRights is ons doel het toegankelijker en makkelijker maken voor de LHBTI+ -community om hun recht te kunnen halen wanneer zij te maken krijgen met Hate crime of Hate speech delicten. Te vaak voorziet onze gewone wetgeving niet in het helpen van deze doelgroep. Hier komen wij in beeld.

Op onze website kun je in onze blogs meer informatie vinden over Hate crime & Hate speech delicten, word je geïnformeerd over hoe de vlag erbij hangt in Nederland op het gebied van rechten voor de LHBTI+-community, en kun je vinden wat je juridisch gezien kunt doen als je zelf te maken krijgt met Hate crime of Hate speech.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Of wil je verdere stappen ondernemen via de rechter maar weet je niet hoe? Wij leggen het hier voor je uit.