Producten 2021-2022

Op deze pagina vind je de resultaten van dit studiejaar. Studenten hebben daar hard aan gewerkt. Ze hebben hun oplossingen in korte tijd ontwikkeld. Het zijn hun ideeën voor de oplossing van een paar van de juridische vraagstukken die momenteel in de maatschappij leven.

Huisje, boompje, samenlevingsvormpje

Woning kopen en samenleven? Wij helpen. Wij (Emma Heijligenberg, Nine Houben, Celine Vroomen, Renee Slabbers, Remee Comas Raymond, Iris Cranen) hebben een product ontwikkeld dat u informeert over de verschillende samenlevingsvormen en de invloed op het kopen van een woning.

Onze website is bedoeld voor de starter op de woningmarkt. Om starters op de woningmarkt een goede start te bieden, wijzen wij hen op de diverse mogelijkheden van samenwonen en de juridische gevolgen daarvan.

Arbo we(e)t jij ervan?

Ondernemer en geen tijd om zich te verdiepen in allerlei regelgeving, zoals de Arbo? U bent niet de enige. Kleine ondernemers met personeel zijn vaak veel tijd kwijt aan het ondernemen en hebben hierdoor weinig tijd over om juridische zaken te regelen. Toch zijn deze juridische zaken ook van belang en om die reden moeten kleine ondernemers met personeel beter geïnformeerd worden.

Wij, Sandy Engelen, Fleur Reinders, Eva Al Musauyi, Lise Bentz, Amina Kurbegović en Daphne Pattinaja, hebben daar wat op bedacht.

Op onze website en onze Instagrampagina informeren wij u daarover. Geen zorgen. Dat doen we natuurlijk zo kort en duidelijk mogelijk.

Lease with ease

Studeren en een woning huren? Wij helpen.

Wij, Selina Janssen, Naomi Gerrits, Inola Martinussen, Thijs Thomas en Axl Bercx, hebben de Instagrampagina ‘Lease with ease’ ontwikkeld, waarop wij in het Nederlands en in het Engels informatie geven over het huurrecht. 

Door middel van korte en duidelijke posts geven wij uitleg over het aangaan van een huurovereenkomst, gebreken in het gehuurde, het opzeggen van de huurovereenkomst, de verplichtingen van zowel huurder als verhuurder en huurprijzen.

Is mijn huur te duur?

Is je huur te duur? Check dat met onze website en ontdek wat je daaraan kunt doen. Wij, Karlijn Thelen, Whitney Vestjens, Genc Kastrati, Doesti Lukman, Tim Wijshoff en Amber Rademakers helpen je met niet-standaard juridische mogelijkheden, zoals een inverbindingstelling, onderhandeling en mediation en als het niet anders kan met échte juridische mogelijkheden.

Want onthoud, een te hoge huurprijs? Dat kan niet zomaar!

We hebben ook een Engelstalige website gemaakt vanwege de vele internationale studenten die in Nederland studeren.

Testamentuitleg

Heeft u ooit een testament laten opstellen en begrijpt u niet (meer) wat daarin staat? Of wilt u een testament laten opstellen en wilt u goed voorbereid naar de notaris. Daarvoor hebben wij de oplossing.

Op onze website leggen wij uit wat in een testament staat. In gewone mensentaal. We leggen de meest gebruikte begrippen uit. Staat er in uw testament een begrip dat niet op onze website staat uitgelegd, dan stuurt u uw testament op en kijken we ernaar.

Jong voor een geheugen van (g)oud

Wat kunt u regelen als u naar een verzorgingshuis gaat? Welke rechten en plichten heeft u in een verzorgingshuis?

Wij, Robin Derikx, Vera Coumans, Dorinda Smeets, Inge Sijstermans, Youri Quaedvlieg en Maurice Goossens hebben een flyer en website ontwikkeld waarop informatie over deze onderwerpen staat.

Risico-inventarisatie voor MKB’ers

Wanneer u druk bezig bent met het runnen van een eigen onderneming, wordt vaak vergeten om aandacht te besteden aan de juridische risico’s die u als ondernemer loopt. U als ondernemer wilt zich immers bezighouden met waar u goed in bent. De drempel om een juridisch adviseur in te schakelen ligt bij veel ondernemers hoog, en alles zelf moeten uitzoeken neemt veel tijd in beslag.

Wij, Steven Debie, Daphne Derks, Jesse Simonis, Luc Raijmakers, Marloes Allertz en Andrea de Vries hebben daar een oplossing voor bedacht! Met het invullen van een online vragenlijst krijgt u als ondernemer gemakkelijk en snel toegang tot een risico-inventarisatie in de vorm van een adviesrapport voor uw onderneming. Op basis van dit adviesrapport kunt u als ondernemer zelf bepalen welke stappen u vervolgens gaat zetten.

Pakketrecht

Wij (Audrey, Carmen, Casper, Dani, Tom en Jeroen) maken ons sterk voor de rechten van pakketbezorgers in onze regio.  Wij informeren hen via onze Instagram- en Facebookpagina over hun rechten en plichten.

Pakketbezorgers kunnen ook zelf vragen aan ons stellen.

Rainbow Rights

Wij helpen de LHBTI+ – community om hun recht te halen bij hate crime of hate speech delicten.

Op onze website lees je meer over deze delicten, en word je geïnformeerd over de rechten voor de LHBTI+-community. Ook vertellen we je wat je juridisch gezien kunt doen als je zelf te maken krijgt met Hate crime of Hate speech.

Op onze social media kanalen delen we interessante weetjes. Nieuwsgierig?

Operatie pechgeneratie

Geen prestatiebeurs, een pandemie en een flinke studiedruk. Het zit de studenten van tegenwoordig niet mee.  Uit ons onderzoek is gebleken dat de huidige generatie studenten, ook wel de pechgeneratie genoemd, te weinig weet van en geïnformeerd wordt over: alles omtrent studiefinanciering.

Wij, SebastiaanSamiraCelineAnduenaFenneTess en Julie zijn van mening dat het tijd is voor verandering! 

Met je huur tegen de muur

Wij zijn Elena, Esmeralda, Janneke, Michelle en Noortje. Een groep van 5 vierdejaars HBO-Rechten studenten, die zich hebben gespecialiseerd in het huurrecht.

Wij hebben een plek gecreëerd waar studenten met al hun vragen over het huurrecht terecht kunnen. We hebben een website ontwikkeld met podcasts en verschillende blogs. Ook vind je op onze website diverse voorbeeldbrieven. En natuurlijk vind je ons ook op Instagram.

Humane for Ukraine

We kennen allemaal de huidige situatie in Oekraïne. Vele burgers hebben hun vaderland verlaten, voor een veilige toekomst in Nederland. Wij (Charissa Lutgens, Laura Jacobs, Iris Knez & Marissa Reiters) hebben een product ontwikkeld dat Oekraïense vluchtelingen helpt die in Nederland willen wrken. Vele willen dit, om iets om handen te hebben of om hun gedachten te kunnen verzetten.

Wat zij niet weten, is dat zij slachtoffer kunnen zijn van arbeidsuitbuiting. Onze brochure (in het Nederlands, Engels en Oekraïens) informeert werknemers en werkgevers over hun rechten.

Huren zonder kuren

De woningmarkt is oververhit en veel mensen kiezen daarom voor huur. Wanneer je eindelijk jouw droomhuisje gevonden hebt, ontvang je de huurovereenkomst. Een stuk tekst dat vol staat met juridische termen. Vaak veel te lang en vooral erg onleesbaar.

Daar wilden wij wat aan doen. We ontwikkelden een website, een Instagram- en een TikTokpagina.

Ontslag zonder spijt!

Soms loopt het niet zo lekker op de werkvloer. Er is een hoge werkdruk, of er zijn bepaalde spanningen tussen de werknemer en de werkgever. Soms dreigt een werknemer daardoor (langdurig) uit te vallen.

Wij, Ryzlain DoudouhMariam MiakhelVictoria BexArieta GusinjacShauni Hochstenbach en Jefferson Creusen hebben een handige infographic gemaakt met daarin tips en tricks die ervoor zorgen dat zowel de werknemer als de werkgever weer het plezier in hun werk terugvinden. En als dat niet lukt en ontslag is onvermijdelijk, met tips hoe je op een nette manier uit elkaar gaat.

Het kind regelt de (v)echtscheiding

Wij (Brandon Malasch, Bo Blezer, Noortje den Brok, Tatum Maes, & Danique Cörvers) leggen de informele rechtsingang uit aan minderjarigen.

Dit is nodig om te voorkomen dat zijn of haar belangen over het hoofd worden gezien of hij of zij verloren raakt in de (v)echtscheiding.

We hebben een website en twee posters ontwikkeld: een voor basisschool leerlingen en een voor middelbare scholieren.

Toezicht op uw camera

Heeft u een beveiligingscamera of bent u van plan een camera binnenkort te kopen, maar bent u nog niet op de hoogte van alle regels over het juiste gebruik van z’n camera? Neem dan een kijkje op onze website.

Wij, Anna Konings, Benaissa Oualkadi, Jessica Tummers, Kimberley Folkeringa, Mylissa Dohmen en Zhiying Royen, informeren u over de regels en de gevolgen van het gebruiken van een beveiligingscamera.

Help! Wie is mijn vader?

Stel: je komt erachter dat je vader niet jouw vader is. Je hebt een vermoeden wie dat wel is. Wat kun je doen?

Ons onderzoek wijst uit dat volwassenen die dat ontdekken behoefte hebben om een DNA-onderzoek te doen om vast te stellen wie hun biologische vader is. Maar kan dat zomaar.

Wij ontwikkelden hierover een webstory. Omdat daar niet alle informatie in kon worden opgenomen, schreven we ook een blog.