Winnaars 2020-2021

De winnaars zijn bekend. Eerst de genomineerden…

Nominatie 1. Recht zonder poespas

Recht zonder onnodig ingewikkeld gedoe, daar zijn wij allemaal wel aan toe!  

Wij, Joyce van der Horst, Fenne Soons, Carlijn Kunkels en Savannah Groen, zijn een team van hbo-juristen. Het is onze missie om de rechtstaal begrijpelijker te maken voor mensen zoals Tess.  

Tess heeft veel vragen die over het recht gaan. Ze gaat dan op het internet op zoek naar informatie. Op onze website ‘Recht zonder poespas’ geven wij door middel van blogs antwoord op de vragen van Tess.

Hierbij maken wij alleen gebruik van het taalniveau B1, zodat (bijna) iedereen begrijpt waar het om gaat.    

Nominatie 2. Recht op klagen

Als slachtoffer is het verwerken van een gebeurtenis vaak een moeilijk proces. Een klachtenprocedure opstarten door een beslissing van het Openbaar Ministerie waar u het niet mee eens bent is dan ook niet iets waar u als slachtoffer op zit te wachten.

Wij, Dion, Jill, Luus en Sanne willen ons sterk maken voor slachtoffers en helpen u graag bij het opstarten van een klachtenprocedure.

Wij hebben een website gemaakt waar wij informatie geven over de procedure. Tevens hebben wij een tool ontwikkeld die helpt bij het schrijven van een klachtenbrief.

Nominatie 3: Het hbo-studentenloket 

Juridisch advies voor studenten, door studenten!

Wij, Dewi Körver, Megan Hoven, Micky Heltzel & Sanne van Hattum hebben ons gedurende de afstudeerfase genaamd ‘Preventive law: De Finale’ gefocust op de mogelijke (juridische) problemen die hbo-studenten kunnen ervaren gedurende hun studententijd. 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wij hebben door middel van een website getracht het studentenleven aangenamer te maken. Zo zijn op de website enkele informerende blogs, video’s, schema’s en voorbeeldbrieven te vinden, welke allen in begrijpelijke taal geschreven zullen zijn. 

Nominatie 4. Huurcontract-check

Wij zijn Carmen, Tarik, Sjoerd en Marjon en samen hebben wij een manier bedacht om studenten (zonder juridische achtergrond) meer inzicht te geven in het aangaan van een huurcontract. Dit hebben wij gedaan door het ontwikkelen van een huurcontractcheck.

Kun je je huurovereenkomst veilig ondertekenen?

In gesprek met de demissionair Minister

De genomineerden hebben 21 juni jl. hun idee mogen presenteren aan Sander Dekker, demissionair Minister voor rechtsbescherming.

De winnaars

Er is bijna duizend keer gestemd voor de publieksprijs die overweldigend is gewonnen door de studenten van recht zonder poespas. De expertprijs ging naar de studenten die het platform recht op klagen ontwikkelden.