Klaar voor de werkvloer

Startende werknemers weten weinig af over hun rechten en plichten op de werkvloer. Want hoe zit dat nou met werkomstandigheden, vakanties, ziekmelden of pauzes?

Door middel van onze voorlichting genaamd: ‘Klaar voor de Werkvloer?’ gaan wij op een heldere, eenvoudige en activerende manier jongeren informeren over hun rechten en plichten op de werkvloer. Daarnaast krijgen ze ook Tips&Tricks om het gesprek aan te gaan met hun werkgever.

De voorlichting wordt in overleg met scholen gegeven. , wij gaan proactief naar onze doelgroep toe. Inmiddels hebben we naar aanleiding van een tweetal geslaagde voorlichtingen zelfs de kans gekregen om een samenwerking te starten met een middelbare school!

Om de aandacht van de jongeren alvast te trekken hebben wij een poster gemaakt die verheldert wat wij gaan behandelen tijdens de voorlichting.

Naast de vrolijke sheets die wij gebruiken, is het spel ‘over de streep’ toegevoegd aan deze voorlichting, om de jongeren actief te houden maar ook om hun kennis en ervaring op voorhand te testen. Achteraf eindigen we met een casus waarbij iedereen zijn of haar inbreng kan delen met ons.

Team ‘Klaar voor de Werkvloer?’ Racha Khalil, Mathuja Kanapathipillai, Souhaïlla El Khalfioui, Rosa Fadhil, Alyssa van Broekhuizen en Chenoa Cristina.

LET OP: Dit product is door studenten gemaakt in het kader van hun opleiding. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.