Juridische stadsgids

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in ons afstudeerproject!

Wij zijn Jennifer Slippers, Nik Eisinga, Zev Bindels, Wesley Eshuis, Teddy Arts en Dylan Erkenbosch.

Op onze stageplekken ondervonden wij de problemen van de juridisering van onze maatschappij. Het recht heeft namelijk steeds meer invloed op ons dagelijks leven. Er zijn te veel regels en de burgers zien door de bomen het bos niet meer. Iedere burger wordt geacht de wet te kennen, maar toch blijkt dit in veel gevallen niet zo te zijn.

Wij hebben ervoor gekozen om de sociaaleconomisch zwakkere inwoners van Maastricht en Heuvelland te navigeren door de gejuridiseerde maatschappij door middel van een website. Wij hebben bij het opzetten van de website de Juridische Stadsgids gekozen om taalgebruik kort en bondig te houden, zodat dit te begrijpen is voor iedere burger.

Wij hopen deze mensen te helpen door hen op de hoogte te brengen van hun rechten en plichten op een manier die voor hen begrijpelijk en toegankelijk is. Wij zijn van mening dat een groot deel van de procedures jegens de doelgroep hiermee voorkomen kan worden. Bij deze groep mensen is er vaak sprake van multi-problematiek. Wij hopen dan ook dat wanneer men voor welke reden dan ook de website bezoekt, degene ziet dat hij of zij hier voor velen andere zaken terecht kunt.

Klik hier om onze website te bekijken!

Welk product verdient de publieksprijs 2019-2020?