Identiteitsfraude no cap!

Voor ons allerlaatste project tijdens de opleiding HBO-rechten te Zuyd Hogeschool Sittard hebben wij in het kader van Preventive Law een product ontwikkeld waarbij jongeren in de leeftijd van 15 t/m 25 jaar op een leuke en laagdrempelige manier alle ins en outs over identiteitsfraude kunnen vinden. Hier staan niet alleen preventieve tips, maar ook essentiële informatie wanneer een jongere onverhoopt toch slachtoffer is geworden van identiteitsfraude.

Wij hebben hiervoor gekozen omdat onze doelgroep dicht bij onze eigen leeftijdscategorie ligt en jongeren procentueel nog steeds het vaakst slachtoffer worden van identiteitsfraude. Om optimaal in te kunnen spelen op de actuele behoefte hebben wij een enquête uitgezet via SurveyMonkey. Naar aanleiding hiervan hebben wij een flyer met scanbare QR-code gemaakt, welke verwijst naar onze Instagram-pagina: @identiteitsfraudenocap.

Doordat wij veel affiniteit met onze doelgroep hebben kunnen wij hier optimaal op inspelen door middel van het gebruik van passende taal, posts die de aandacht trekken, en zelfs een samenwerking met Jufrecht, een enthousiaste afgestudeerde jonge dame die zich op dezelfde doelgroep richt maar dan met veel meer uiteenlopende thema’s!


LET OP: Dit product is door studenten gemaakt in het kader van hun opleiding. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.