Huisje, boompje, samenlevingsvormpje

Wij zijn vierdejaars hbo-rechten studenten van Zuyd hogeschool te Sittard. Wij zijn inmiddels aangekomen in de laatste periode van de opleiding, namelijk: ‘De Finale’. Hiervoor hebben wij een product ontwikkeld dat u informeert over de verschillende samenlevingsvormen en de invloed op het kopen van een woning.

Door onze ervaringen, die wij de afgelopen jaren hebben opgedaan in onze stages, zijn wij tot dit product gekomen. Op onze website zijn de verschillende samenlevingsvormen uitgewerkt en geven wij u informatie over het kopen van een woning.

Als u naar het kopje ‘nieuwsberichten’ gaat, vindt u diverse onderwerpen die, door middel van handige schema’s en animatievideo’s, worden uitgelegd. De website is voornamelijk bedoeld voor de starter op de woningmarkt. 

Deze periode staat in het teken van ‘preventive law’. Om starters op de woningmarkt een goede start te bieden, willen wij hen wijzen op de diverse mogelijkheden van samenwonen. Zo zullen wij u informeren over de rechten en plichten die daarbij komen kijken. Verder informeren wij u ook over de gevolgen die een samenlevingsvorm heeft wanneer de relatie wordt beëindigd en wat dan de gevolgen zijn voor uw gezamenlijke koopwoning. 

Door de informatie die wij u bieden op onze website hopen wij u vooraf goed te kunnen informeren over de verschillende mogelijkheden van samenwonen. Wij wijzen u op uw rechten en plichten gedurende het samenwonen zijn, maar ook uw rechten en plichten op het moment dat uw relatie wordt beëindigd.

Emma Heijligenberg, Nine Houben, Celine Vroomen, Renee Slabbers, Remee Comas Raymond, Iris Cranen