Hoe duur is mijn huur?

Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten op onze website! Wij stellen ons graag even voor. Wij zijn vierdejaars HBO-Rechten studenten aan Zuyd Hogeschool te Sittard. Onze opleiding heeft voor afstuderende studenten een laatste module ontwikkelt waarin studenten worden uitgedaagd een product te ontwikkelen in het kader van preventief recht.

Deze module wordt ook wel “De finale” genoemd. Gedurende de opleiding worden juristen opgeleid om conflicten op te lossen in plaats van te voorkomen. Deze module brengt daar dus verandering in. Ons product dient een bijdrage te leveren aan de verbetering van juridische dienstverlening en om het recht toegankelijker te maken. 

Wij hebben gekozen om een website te ontwikkelen rondom de huurverhoging per 1 juli 2023 voor sociale huurders. Uit onze directe omgeving hebben wij namelijk vernomen dat de huurverhoging eraan zit te komen, maar ook dat velen niet weten welke wettelijke regels hiermee gepaard gaan.

Door dieper in gesprek te zijn gegaan met sociale huurders, zijn wij tot de conclusie gekomen dat veel huurders niet op de hoogte zijn van de wettelijke regels die bij de huurprijs horen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huurvermindering bij gebreken of overlast. Wij merken dat het gebrek aan kennis tevens een drempel is voor sociale huurders om op de verhuurder af te stappen. Daarom hebben wij gekozen om deze website te creëren, waarbij wij huurders van sociale woningen informeren over hun rechten rondom situaties die invloed hebben op hun huurprijs. Dit doen wij aan de hand van blogs maar ook voorbeeldbrieven die huurders kunnen gebruiken. 

Wij hopen dat mensen met een sociale huurwoning worden geholpen door hen te voorzien van kennis maar ook de middelen om hun recht te halen. 

Groetjes, 

Noah, Gianna, Jody & Vienna 

LET OP: Dit product is door studenten gemaakt in het kader van hun opleiding. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.