Het HBO-studentenloket

Juridisch advies voor studenten, door studenten. 

Vanuit de opleiding hbo-rechten aan Zuyd Hogeschool hebben wij, Dewi Körver, Megan Hoven, Micky Heltzel & Sanne van Hattum, ons gedurende de afstudeerfase genaamd ‘Preventive law: De Finale’ gefocust op de mogelijke (juridische) problemen die hbo-studenten kunnen ervaren gedurende hun studententijd. 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Uit onze eigen ervaring als studentes en naar aanleiding van de enquête, weten wij dat een groot deel van de hbo-studenten niet op de hoogte is van de bijbehorende rechten en plichten die zij hebben ten opzichte van huur en studiefinanciering.

Wij hebben door middel van een website getracht het studentenleven aangenamer te maken. Zo zijn op de website enkele informerende blogs, video’s, schema’s en voorbeeldbrieven te vinden, welke allen in begrijpelijke taal geschreven zullen zijn. Hierbij de link naar onze website.  

De voorbeeldbrieven kunnen door de studenten gedownload, aangepast en gebruikt worden om problemen te voorkomen of op te lossen. Daarbij hebben wij ervoor gekozen om de informatie te verspreiden door middel van een Instagram account, de informatie is dan ook voor onze doelgroep – hbo-studenten – erg toegankelijk. 

Als studenten naar aanleiding van de korte posts op Instagram nieuwsgierig zijn geworden en meer informatie willen lezen, kunnen zij via een link op onze website terechtkomen. 

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Naast de informerende blogs, voorbeeldbrieven, video’s en schema’s, heeft de student de mogelijkheid om vragen te stellen middels het contractformulier. Mocht de informatie voor de betreffende student niet geheel duidelijk zijn, zullen wij uiteraard proberen de informatie op een voor deze student duidelijke manier te verschaffen.  

Via onderstaande link kun je onze videopitch bekijken. In de videopitch zal kort uitgelegd worden wie onze doelgroep is, wat de aanleiding was om een website en Instagram account te ontwikkelen én hoe wij getracht hebben een bijdrage te leveren door middel informerende blogs, video’s, schema’s en voorbeeldbrieven.