Eerste hulp bij echtscheiding

Wij hebben ervoor gekozen om een website te maken waar scheidende gezinnen geïnformeerd worden over de gevolgen van een echtscheiding. De gevolgen van een echtscheiding kunnen beperkt blijven als de gehuwden/ ouders vredig uit elkaar kunnen gaan. Indien een echtscheiding verandert in een vechtscheiding of een soortgelijke situatie, kan dit hevige consequenties hebben voor de ouders alsook voor de kinderen.

Het idee is ontstaan, omdat de helft van onze groep tijdens de stages te maken heeft gehad met het personen- en familierecht en dus ook (v)echtscheidingen. Wij hebben tijdens de stages de impact van vechtscheidingen op het hele gezin ondervonden. Daarom hebben wij ervoor gekozen om een product op te leveren waarbij we de vechtscheidingen hopen te voorkomen. Wij hopen met ons product meer inzicht te creëren over de impact van een echtscheiding en de gevaren van een vechtscheiding. Het is van essentieel belang om de geschillen op een zo vredig mogelijke manier op te lossen. 

Ga naar onze:

De flyer die wij hebben gemaakt die wordt neergelegd bij verschillende instanties (Kinder- en Jongerenrechtswinkel Limburg) en advocatenkantoren die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht. 

 


LET OP: Dit product is door studenten gemaakt in het kader van hun opleiding. Daaraan kunnen geen rechten worden ontleend.