Eerste hulp bij deurverkoop

Veel consumenten komen vandaag de dag nog steeds in aanraking met deurverkoop. Het is ons opgevallen dat vooral ouderen vaak het slachtoffer worden van een oneerlijke wijze waarop een overeenkomst buiten de verkoopruimte wordt gesloten. De last om de overeenkomst te ontbinden valt dikwijls op de schouders van de naasten.

Uit onderzoek naar onze doelgroep is gebleken dat er behoefte is aan één plek waar alle relevante informatie omtrent deurverkoop te vinden is; specifiek wat van toepassing is op iemands persoonlijke situatie. 

Wij, Isabelle Cox, Niels Dreesens, Danick Klein en Rianne Menten, hebben daarom een website opgezet waar al deze informatie te vinden is. Daarnaast hebben wij een beslisboom ontwikkeld met als doel meer duidelijkheid te bieden voor specifieke gevallen. 

Ook hebben wij een tweetal voorbeeldbrieven opgesteld waar bezoekers gebruik van kunnen maken om de overeenkomst te ontbinden. Tot slot hebben wij een link op onze website geplaatst naar een site die antiverkoopstickers aanbiedt, om deurverkoop in de toekomst te voorkomen.  

Nieuwsgierig naar onze website? Klik dan op de onderstaande link.