De WSNP uit met een schone lei!

Toegelaten tot de Wettelijke schuldsanering (Wsnp) en het overzicht kwijt? Dit is uw spoorboekje! 

Uit onze praktijkervaring binnen de schuldhulpverlening hebben wij – Samira Faiz, Emmy Gradussen, Megan Hasanradja, Sylvana Hendriks en Kyle Hoeveler – gemerkt dat schuldenaren met ernstige schuldenproblematiek in een spinnenweb van juridische en maatschappelijke trajecten belanden met verschillende soorten hulpverleners die hen daarbij trachten te ondersteunen. 

Schuldenaren verliezen het totaaloverzicht en grip op het verdere proces. Dientengevolge staan zij zowel financieel als mentaal in een ‘overleef-modus’. 
 
Deze trend uit zich ook binnen het Wsnp-traject. Waarbij de cliënt lappen tekst met veel moeilijke begrippen krijgt voorgeschoteld om de informatie voortvloeiende uit de Faillissementswet tot zich te nemen. Dit zonder dat cliënten échte praktijkvoorbeelden voor wordt gehouden, waarmee zij tijdens dit traject kunnen worden geconfronteerd.  

Welnu, als aanstormende juridische professionals hebben wij getracht een bijdrage te leveren aan bovenstaand probleem. Onze insteek is om cliënten die zijn toegelaten tot het Wsnp-traject de essentiële informatie op een laagdrempelige wijze via een infographic over te dragen. Vervolgens trachten wij door middel van een quiz op een interactieve wijze te toetsen of de cliënten de uit de infographic opgedane kennis ook daadwerkelijk begrijpen. Dit teneinde een bijdrage te leveren aan een stijging van de cliënten die het Wsnp-traject met een schone lei verlaten.  

Ga hier naar ons product: de infographic en de quiz.

Welk product verdient de publieksprijs 2019-2020?