Recht voor iedereen

Bewindvoering in het Arabisch

Wij, Safae Hmaine, Seda Chatsjatrjan, Nicolle Beugels en Asmae Bâli hebben een informatieve video gemaakt waarin in het Arabisch wordt uitgelegd wat bewindvoering inhoudt.  

Iedereen dient toegang te hebben tot het recht. Met onze video willen we het recht toegankelijker maken voor Arabisch sprekende statushouders die de Nederlandse taal niet of niet geheel machtig zijn. 

Wij ontwikkelden een animatievideo met een arabische voice over. De video is bedoeld als hulpmiddel voor de bewindvoerder. De bewindvoerder kan de video aan belanghebbenden tonen, wanneer hij/zij merkt dat de belanghebbende de Nederlandse taal niet (geheel) machtig is en uit een land komt waar de Arabische taal wordt gesproken. In de video vertellen we in het Arabisch wat bewindvoering inhoudt, wat de rechten en plichten zijn van de betrokkenen en hoe het traject van bewindvoering er uitziet.  

We hebben gekozen voor de Arabische taal, omdat vrijwel 51 % van de statushouders in Nederland uit een land komt waar de Arabische taal wordt gesproken. Met deze video hopen wij deze doelgroep op een toegankelijke/begrijpelijke manier informatie te bieden over bewindvoering.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *